Hund

Ny topprörsväska till min cykel

21 April 2023

Jag införskaffade mig nyligen en topprörsväska till min cykel, eftersom att man aldrig kan ha för mycket förvaring på sin cykel.

Just den här väskan, huserar främst energi, både till mig själv och till min telefon. Energi är något som jag vill ha lättillgängligt när jag cyklar.

Jag valde en specialgjord väska från det svenska företaget L’ Ateljé. Det är en mindre företag som tillverkar handgjorda väskor, efter kundens önskemål. De är dessutom bara marginellt dyrare än massproducerade alternativ. En topprörsväska ligger på 700 kr, medan en halvramsväska och en helramsväska, ligger på 1200 kr och 1500 kr.

Just min väska består av två tyger; X-Pac från Sea To Summit och Ecopak från Challenge Outdoor. Båda tyger är, enligt tillverkarna, vattentäta. Min erfarenhet är dock att det snarare handlar om olika grader av vattenavvisande egenskaper.

Jag valde att min väska skulle vara brun, med detaljer i svart och orange. Jag tycker att de är tre färger som matchar varandra bra. Och min cykel råkar ju dessutom vara orange.

Väskan känns gedigen. Den håller formen bra, oavsett om den är tom, eller välfylld. Det finns nämligen plastdetaljer, i väggarna på väskan, som ser till att den håller formen när den är tom. I botten finns det också cellplast, som hjälper till att dämpa något.

Dragkedjan är vattenavvisande, och jag upplever att den håller en god kvalitet. Det är inga problem att vare sig öppna eller stänga väskan med bara en hand, medan man cyklar. Och en trevlig detalj gällande dragkedjan, är att det finns ett litet skyddande gömställe för dragkedjan, vilket hjälper till att hålla väskans innehåll fritt från vatten.

Inuti väskan hittar man ett stort fack och två mindre sidofack. Sidofacken är lämplig förvaring för bland annat nycklar och andra mindre föremål, som man gärna vill hålla borta från en ömtålig telefon.

Väskan fästs på ramen med hjälp av tre spännen. Två kardborreband på undersidan (som har gummibelägg på undersidan av väskan), och ett tredje spänne med ett klassiskt klicklås i plast, som man fäster runt styret.

Om man vill köpa en egen väska, får man kontakta L’ Ateljé, via e-post på latelje@outlook.com. Alternativt leta upp dem på Facebook och Instagram. De har tyvärr ingen hemsida att tillgå.

Meta

Kommentarer

Det finns inga kommentarer för det här inlägget. Använd e-postformuläret om du vill lämna en kommentar på det här inlägget. [Användarvillkor]